Voorwoord

Oke,
Ik ben begonnen met het netjes op papier zetten van mijn eigen uitgevonden recepten. Na zoveel keer gevraagd te zijn om het een en ander op papier te zetten ben ik er eindelijk van overtuigd dat dit mijn ding is.
Het wordt geen dieetboek of Haute Cuisine Magazine, maar gewoon een samenstelling van lekker eten en (voor diegene die daar behoefte aan hebben) opletten op cholesterol en calorieën. Ik ga geen gedetailleerde uitwerking geven van calorieen of vetgehaltes, maar de recepten zijn uit eigen overtuiging voor mijzelf gemaakt om zoveel mogelijk gezond, cholesterol- en caloriearm te eten op een aangename wijze.
In mijn zoektocht naar gezond maar wel erg lekker eten heb ik heel veel nagedacht en uitgeprobeerd.
Met dit als resultaat.

De recepten zijn ongeveer voor twee personen samengesteld, dus verdubbel voor 4 personen, 3x voor 6 personen etc…

Ik ben stapelgek op volvette kazen, zoete gerechten, boter en room. Om nog maar te zwijgen over chocola, ijs, paté en gefrituurde gerechten….
Helaas zijn deze genoemde smaakexplosies niet 100% gezond…
Dus ik moest wel op zoek naar een andere eetwijze om gezond, maar…. ook wel gelukkig te blijven.

Ik heb een indeling gemaakt in Hoofdgerechten, Bijgerechten, Nagerechten en Snacks.

Ik hoop dat jullie mij kunnen volgen tijdens mijn uitleg, anders: volg dan gewoon je eigen fantasie en gezonde verstand.
Veel gezond eet en kook plezier.

Corry, juni 2022

Weergaven: 230