Spaghetti van courgette met (eigen gemaakte) pesto, kleine tomaatjes en kip restjes of kipfilet of kipdijfilet

Nodig

1 middelgrote courgette (of kant en klaar courgette spaghetti) 
2 handjes kleine zoete trostomaatjes
6 grote kastanje champignons
2 lente uitjes
1 teentje knoflook
1 zoete puntpaprika
-  Voor twee personen restjes gegaarde en gekruide kip
   of één grote in reepjes gesneden kipfilet (kipdijflilet 4x) op smaak gebracht en gebakken
2 theelepels goede gerookte paprikapoeder.
2 eetlepels vloeibare cholesterol arme bakolie voor bakken en braden of olijfolie
- zout en peper naar smaak

Voor de liefhebbers:
degene die niet aan cholesterol- en of  calorie-beperking doen, is pittige geraspte kaas een super smaakmaker.
Gebruik anders Grana Padano, dit is een Italiaanse 30+ kaas met een intense smaak.

Gereedschap

- een spaghetti snijder voor groente
- een hapjespan of wok

Werkbeschrijving

Snij de paprika in kleine reepjes, de champions en de lente ui in kleine ringetjes.
Maak de courgette spaghetti of haal een kant en klaar zakje uit de koeling.

Doe de olie in de wok of hapjespan en verwarm tot bruisen. Doe het teentje knoflook door de knoflookpers in de pan en de reeds gegaarde kip, paprikapoeder en puntpaprika erbij.
Hussel dit lekker door elkaar, daaarna de champions erbij en bakken tot bijna gaar.
Dan de lente ui en tomaatjes mee verwarmen, en als laatste de courgette pasta.
Voeg zout en peper naar smaak toe en dan alles nog voorzichtig mengen. Omscheppen werkt het beste.

Maak op ieder bord een mooi torentje van de pasta met bijhorende smaakexplosies.

Klaar om te eten.
Strooi voor extra smaak op het bord wat geraspte kaas erover.

Weergaven: 217