Nodig
- 1 zoete appel (Elstar; Kanzo) - 150 gr zelfrijzend bakmeel - snuf zout - 1 ei - 150 ml melk - 2 grote eetlepels magere yoghert - 4 eetlepels poedersuiker - 3 theelepels kaneel - boter of zonnebloem olie om te bakken
Gereedschap
- mixer - koekenpan - zeefje - pollepel (om beslag in de koekepan te scheppen) - lepel om te roeren - kleine koekenpan (liefst keramisch)
Werkbeschrijving
Het appelklokhuis verwijderen en grof raspen. Dan kaneel en suiker mengen in een kommetje. In een mengkom het bakmeel, zout, ei, melk en yoghurt goed mixen. Als het beslag glad is, daarna de geraspte appel er doorheen roeren. De koekenpan met zonnebloem olie of boter op vuur verwarmen. Het beslag met een pollepel in pan scheppen. Het pannenkoekje moet ongeveer 20 cm doorsnede hebben. Dan op een middellaag vuur bakken tot de bovenlaag droog is daarna omkeren. Als pannenkoek klaar is, op het bord bestrooien met hulp van het zeefje het kaneel/suiker mengsel. eet smakelijk
Weergaven: 194